Рада попри застереження міжнародних партнерів призначила членів Рахункової палати 

Доповнено
Четвер, 21 грудня 2023, 13:36

Верховна Рада у четвер проголосувала за призначення чотирьох членів Рахункової палати попри заклик послів країн G7 не поспішати з цим ухваленням.

Про результат голосування у Раді повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, терміном на 6 років було призначено Єлизавету Пушко-Цибуляк, Сергія Ключку, Ольгу Піщанську та Кирила Клименка. 

Железняк відзначив, що у четвер Рада також розгляне призначення Піщанської новою главою Рахункової палати.

Реклама:

Доповнено 14:25. Згодом Железняк повідомив, що Рада не змогла призначити Піщанську головою Рахункової палати і відклала голосування за це на наступний рік. 

За його словами, орієнтовно ВР голосуватиме за призначення Піщанської 8 січня.

Посли країн "Групи семи" 19 грудня висловили стурбованість намірами ВР призначити членів Рахункової палати до завершення її реформи.

Посли заявили, що до ухвалення закону про реформу ці призначення підірвали б довіру до інституції, яка відповідає за нагляд за міжнародною допомогою.

Очільник Рахункової палати Андрій Майснер розділив стурбованість послів G7, наголошуючи, що реформування Рахункової палати "повинне бути не в кількості, а в якості".

Посли країн "Групи семи" і раніше закликали Київ забезпечити належну реформу Рахункової палати, щоб підвищити довіру міжнародних партнерів.

Цей орган, як очікується, буде ключовим у відстеженні міжнародної економічної допомоги в Україні.

Детальніше на цю тему читайте у колонці на "Економічній правді" Незалежність та підзвітність: мета реформи Рахункової палати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: