Посли G7 закликали забезпечити належну реформу Рахункової палати

доповнено
П'ятниця, 8 грудня 2023, 09:44

Посли країн "Групи семи" в Україні закликали Київ забезпечити належну реформу Рахункової палати, що підвищить довіру міжнародних партнерів.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву послів опублікували на їхній спільній сторінці у Twitter (X).

Посли зазначили, що реформа Рахункової палати – це шанс Києва продемонструвати, що Україна добре розпоряджається міжнародною допомогою та ресурсами власних громадян.

"Призначення нового керівництва має відбуватися лише після ухвалення законодавства, яке забезпечує прозорий і заснований на заслугах конкурс з належною перевіркою кандидатів", – зазначили посли.

Очільник Рахункової палати Андрій Майснер у коментарі до повідомлення послів назвав їхню позицію потужним сигналом про підтримку інституційного оновлення Рахункової палати. 

Він зазначив, що важливим етапом у цьому процесі є оновлення відповідного законодавства без зволікання в часі та за участі самої аудиторської інституції. Майснер закликав всі зацікавлені сторони долучитися до процесу та забезпечити "інституційну зрілість і справжню, а не фрагментарну незалежність Рахункової палати".

"Це прямий інтерес українського суспільства та міжнародних партнерів України, які коштами своїх платників податків допомагають нам в найскрутніші часи", – зазначив Андрій Майснер. 

Детальніше на цю тему читайте у колонці на "Економічній правді" Незалежність та підзвітність: мета реформи Рахункової палати 

Раніше у листопаді посли G7 зауважили, що лише один із запропонованих законопроєктів про посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) відповідає міжнародним вимогам, але і його потрібно змінити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: