Данія залучить військових до охорони посольства Ізраїлю та синагог

Неділя, 3 грудня 2023, 08:41

Уряд Данії доручив військовослужбовцям допомогти поліції в охороні єврейських об'єктів в країні на тлі зростання загрози тероризму, спричиненої конфліктом на Близькому Сході.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Солдати допоможуть охороняти об'єкти, серед яких посольство Ізраїлю і синагога в Копенгагені, повідомило напередодні данське Міністерство оборони.

Ресурси поліції були перевантажені після серії великих демонстрацій через війну між Ізраїлем і ХАМАС, а також місцевих спалень Корану, зазначили у відомстві.

Реклама:

"Терористична загроза проти Данії є серйозною. А конфлікт на Близькому Сході призвів до абсолютно неприйнятного зростання антисемітизму і більшої невпевненості серед євреїв Данії", – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен

У Данії проживає близько 7 тисяч євреїв і 250 тисяч мусульман.

Раніше представники 10 європейських країн підписали заяву, що попереджає про зростання злочинів на ґрунті ненависті проти мусульман, а також євреїв.

Перед цим віцеканцлер Німеччини Роберт Габек закликав мусульманські об'єднання країни відмежуватися від антиізраїльських акцій та виступити проти антисемітизму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: