Фінляндія планує новий закон про захист критичної інфраструктури

Субота, 20 січня 2024, 13:58

Фінляндія планує посилити захист від атак на об'єкти критичної інфраструктури та підвищити стійкість суспільства за допомогою нового законодавства.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg з посиланням на міністерство внутрішніх справ (МВС) країни.

Законопроєкт спрямований на такі ключові сфери, як енергетика, транспорт, банківська справа та питна вода, а також на захист даних критичної інфраструктури за допомогою допусків до неї.

МВС розповсюдило проєкт пропозиції щодо нового законодавства, яке б імплементувало в національне законодавство директиву Євросоюзу щодо ідентифікації та нагляду за критично важливими суб'єктами.

Реклама:

Директива спрямована на управління змінами в безпековому середовищі та підготовку до гібридних загроз, йдеться в повідомленні відомства.

Уряд планує подати законопроєкт до парламенту цієї весни, щоб закон набув чинності в жовтні.

Раніше фінський прем’єр-міністр Петтері Орпо заявив, що станом на зараз безпосередньої загрози з боку Росії для Фінляндії не існує.

Перед цим берегова охорона Фінської затоки оголосила, що розслідує діяльність кількох злочинних угруповань, підозрюваних в організації нелегальної міграції з обтяжувальними обставинами.

Водночас міністри закордонних справ та оборони Данії, Швеції та Фінляндії заявили, що підписання їхніми країнами угод про оборонну співпрацю зі США стало наслідком кризи безпеки в регіоні, спровокованою повномасштабним вторгненням РФ в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: