В урядовій коаліції тиснуть на Шольца щодо передачі Taurus Україні

Вівторок, 30 січня 2024, 12:34

Політики з урядової коаліції Німеччини посилили тиск на канцлера Олафа Шольца щодо необхідності постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DW.

В інтерв'ю Süddeutsche Zeitung віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт від партії "Зелені" заявила, що Берлін повинен швидко поставити Києву крилаті ракети.

"Ми пообіцяли, що надамо все, що можемо, і що потрібно Україні. Taurus – це те, що ми маємо, і те, що зараз потрібно Україні", – зазначила вона.

Реклама:

Лідер "Вільних демократів" у парламенті Крістіан Дюрр сказав тому ж виданню, що підтримка Києва ракетами "була б розумною та правильною".

"Ми завжди повинні пам'ятати, що Україна захищає не лише себе у боротьбі з (російським диктатором Владіміром. – Ред.) Путіним, але й демократичні цінності та переконання, які ми поділяємо", – зауважив він.

Раніше речниця з питань оборонної політики парламентської фракції "Зелених" у німецькому Бундестазі Сара Нанні підтримала можливість обміну ракетами з Великою Британією для передачі Україні Storm Shadow.

Німецька газета Handelsblatt раніше повідомила, що Велика Британія запропонувала поставити Україні більше своїх крилатих ракет Storm Shadow в обмін на Taurus від Німеччини. 

Згідно з ідеєю, Британія чи Франція могли б отримати Taurus зі складів Збройних сил Німеччини. Натомість Париж та Лондон могли б передати до України більше своїх крилатих ракет, які вони вже постачають.

Видання Spiegel з посиланням на джерела повідомило, що Німеччина розглядає свою участь у постачанні крилатих ракет в Україну, якщо відбудеться обмін ракетами із союзниками по НАТО.

Водночас глава німецького Міноборони Борис Пісторіус заявив, що йому нічого не відомо про пропозицію Британії провести обмін ракетами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: