Спецпредставниця США сподівається, що американські компанії допоможуть відновити Україну

Четвер, 15 лютого 2024, 17:29

Спеціальна представниця Сполучених Штатів з питань відбудови України Пенні Пріцкер сподівається, що американські сировинні компанії допоможуть відновити економіку України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Виступаючи на засіданні Чиказької ради з глобальних питань, вона заявила, що бачить можливості для відновлення в таких секторах економіки України, як сільське господарство, металургія та енергетика.

За її словами, Сполучені Штати підтримують розвиток ключової інфраструктури, необхідної для розширення доступу України до ринків.

Реклама:

"Ми повинні зосередитися на підвищенні обізнаності про можливості в критично важливих економічних секторах України: сільському господарстві, видобутку корисних копалин, гірничо-металургійній промисловості, енергетиці, транспорті та логістиці, оборонному виробництві та технологіях", – зазначила Пріцкер.

Вона вказала, що Росія вбиває мирних жителів, а також навмисно, безжально та методично атакує економічну інфраструктуру та енергетичну систему України.

"Росія замінувала українські зернові поля, бомбардувала її порти і перешкоджала експорту зернових культур, вкрай необхідних для того, щоб прогодувати решту світу", – констатувала Пріцкер.

Спецпредставниця США також заявила, що настав час Конгресу ухвалити рішення щодо пакета допомоги, який ще має бути проголосований в Палаті представників.

Раніше Пріцкер обговорила з представниками української влади сумнівне призначення очільниці Рахункової палати.

Як відомо, Верховна Рада 10 січня призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську, не чекаючи на завершення реформи цього органу і всупереч численним попередженням США та інших членів G7, що дозволило уникнути перевірок цієї кандидатури.

Перед цим спецпредставниця США з питань відбудови України була в Києві у супроводі бізнес-делегації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: