Вірменія заморозила свою участь в ОДКБ - прем'єр

П'ятниця, 23 лютого 2024, 07:14

Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна призупинила участь в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це він сказав в інтерв’ю France24, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, участь Вірменії в ОДКБ, де домінує Москва, була заморожена. При цьому Пашинян ствердив, що питання збереження російської військової бази у Вірменії не стоїть на порядку денному.

Прем'єр-міністр Вірменії заяивив, що так званий договір про колективну безпеку щодо Єревана не виконувався, собливо у 2021-2022 роках. Тоді, за словами глави вірменського уряду, йому запропонували підписати спільну декларацію Ради колективної безпеки ОДКБ, де була відсутня політична оцінка "агресії Азербайджану" проти суверенітету Вірменії.

Реклама:

"Це не могло залишитися без нашої уваги. Ми призупинили нашу участь. Подивимося, що буде далі", – сказав Пашинян.

Між тим, російські ЗМІ поширили коментар Секретаріату ОДКБ, у якому йшлося, що в організації не отримували заяви від Вірменії про призупинення членства. Там припустили, що слова Пашиняна стосуються неучасті у заходах організації.

Раніше Нікол Пашинян заявив, що його країна може переглянути своє членство в Організації договору про колективну безпеку, але членство в НАТО не обговорює.

Він також заявляв, що Вірменія більше не може покладатися на Росію як на свого головного оборонного і військового партнера, оскільки Кремль неодноразово підводив її.

Читайте також: Геть від Москви: коли та за яких умов Вірменія піде на розворот в бік Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: