Фіцо розчарований "українським самітом" в Парижі: Не було ні слова про мир

Вівторок, 27 лютого 2024, 09:50

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо висловив розчарування неформальним самітом щодо допомоги Україні, який у понеділок пройшов у Парижі з ініціативи французького президента Емманюеля Макрона.

Про це Фіцо висловився на своєму Facebook, пише "Європейська правда".

"Як ми і передбачали під час кількох зустрічей в Братиславі сьогодні вранці, в Парижі панувала суто провоєнна атмосфера. Не було жодного слова про мир, що особисто мене дуже розчаровує", – зазначив глава уряду Словаччини.

"У Парижі я повторив висновок сьогоднішньої зустрічі між урядом і партнерами по коаліції, що ми ніколи не погодимося відправити словацькі війська на війну в Україну", – додав він.

Реклама:

"Я можу підтвердити, що є країни, які готові відправити своїх солдатів в Україну, є країни, які кажуть ніколи, серед них Словаччина, і є країни, які кажуть, що цю пропозицію слід розглянути", – сказав також Фіцо.

За його словами, у своєму виступі на неформальному саміті він повторив основні позиції словацького уряду. 

"Наша влада орієнтована на мир, наша влада відмовляється від продовження війни, ми не будемо надсилати зброю в Україну, ми зосереджені лише на цивільних проєктах", – додав він.

Президент Франції Емманюель Макрон після зустрічі в Парижі у понеділок допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.

Президент Польщі Анджей Дуда також заявив, що серед союзників Києва немає згоди про відправлення військ в Україну.

Фіцо перед візитом у Париж заявив, що декілька країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки солдатів в Україну на двосторонній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: