Німеччина прийме мирні переговори між Вірменією та Азербайджаном

Середа, 28 лютого 2024, 08:02

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок проведе двосторонні та тристоронні переговори зі своїми вірменським та азербайджанським колегами у середу та четвер у Берліні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Euractiv

Німеччина зараз очолює чергову спробу примирення двох держав. МЗС країни заявило, що Німеччина і Європа "готові зробити все можливе" для підтримки мирної угоди.

Переговори між Бербок, міністером закордонних справ Вірменії Араратом Мірзояном та міністром закордонних справ Азербайджану Джейхуном Байрамовим відбудуться за зачиненими дверима.

Реклама:

Залучення Берліна до переговорів почалося ще в листопаді, коли Бербок відвідала обидві країни з пропозицією підтримати їхні мирні переговори.

Після пропозиції Бербок канцлер Олаф Шольц організував коротку тристоронню зустріч під час Мюнхенської конференції з безпеки два тижні тому, в якій взяли участь президент Азербайджану Ільхам Алієв і прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Обидві сторони погодилися "вирішити наявні розбіжності… винятково мирним шляхом і без застосування сили", – заявив згодом речник німецького уряду.

Як відомо, попри повернення Азербайджаном повного контролю над раніше окупованим Карабахом, у регіоні досі тривають спорадичні бойові дії. Час від часу Азербайджан та Вірменія обмінюються звинуваченнями в обстрілах із жертвами і пораненими.

Детальніше читайте у статті "Кавказ в очікуванні нової війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: