Дуда каже, що розуміє заяви Трампа про небажання фінансувати безпеку Європи

Середа, 13 березня 2024, 17:02

Президент Польщі Анджей Дуда вважає "зрозумілими" заяви ексочільника Білого дому Дональда Трампа про його небажання фінансувати безпеку Європи.

Про це польський президент заявив в інтерв’ю Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

У Дуди спитали, що він думає про коментарі Трампа, який раніше розповів, як під час свого президентства він сказав одному з союзників по НАТО, що дозволить Росії робити "все, що завгодно" з країнами, які не виконують зобов'язань Альянсу щодо витрат на оборону.

 "Чому ми повинні нести весь тягар за їхню безпеку? Для мене це зрозуміло, і Дональд Трамп сьогодні повернувся до цієї теми, і він каже, що відповідальні союзники платять 2%. Хто не платить 2%, той не є відповідальним союзником", – зазначив польський президент.

Реклама:

Дуда розповів, що був задоволений "хорошою співпрацею" з Трампом.

"Якщо ми про щось домовлялися з президентом Дональдом Трампом, ця домовленість завжди дотримувалася. Він розумів проблеми в нашій частині Європи", – додав він.

Водночас Дуда наголосив, що незалежно від того, хто перебуває при владі у США та Польщі, "основою для нас є добрі польсько-американські відносини".

Нагадаємо, у лютому Дональд Трамп на передвиборчому заході розповів, як погрожував союзникам "заохотити Росію" до агресії проти них, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку НАТО.

Його слова викликали неабиякий резонанс серед союзників по Альянсу.  

Генсек НАТО Єнс Столтенберг попросив Трампа не підривати систему стримування.

Детально про те, як заяви Трампа змінили ситуацію в НАТО, дивіться у відеопоясненні "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: