Politico: США допустили підтримку наземної операції Ізраїлю у місті Рафах

Четвер, 14 березня 2024, 11:44

Адміністрація президента США Джо Байдена готова підтримати наземну операцію армії Ізраїлю у місті Рафах за умови, що це не виглядатиме як повномасштабне вторгнення.

Про це стало відомо виданню Politico, повідомляє "Європейська правда".

У публікації видання йдеться, що американські високопосадовці у приватному порядку повідомили своїм ізраїльським колегам про можливість підтримки операції в Рафаху.

За словами чотирьох американських посадовців, у приватних розмовах представники адміністрації США дали зрозуміти Ізраїлю, що вони можуть підтримати план, який буде схожий на контртерористичну операцію, а не на повномасштабну війну.

Реклама:

Це, як стверджують представники адміністрації, дозволило б мінімізувати жертви серед цивільного населення, знищити представників ХАМАС і уникнути сцен, які призвели б до погіршення громадської думки щодо ізраїльської кампанії і ставлення Байдена до війни.

Посадові особи Ізраїлю кажуть, що наземної операції в Рафаху не вдасться уникнути: "Зрештою, ми не зможемо виграти цю війну, якщо не розгромимо батальйони ХАМАС у Рафаху".

Однак, посилаючись на дані військової розвідки, надані високопосадовцям Білого дому та адміністрації, деякі ключові члени команди Байдена сумніваються в тому, що Ізраїль має намір провести велику військову операцію найближчим часом.

Нещодавно Джо Байден заявляв, що ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньягу "більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає йому" у тому, як він підходить до війни проти ХАМАС в Газі.

Він також казав, що потенційна ізраїльська операція в місті Рафах, де знайшли притулок понад 1,3 мільйона палестинців, є для нього "червоною лінією".

За даними Пентагону, внаслідок військової операції Ізраїлю в секторі Гази у відповідь на атаку з боку терористичного угруповання ХАМАС загинули понад 25 тисяч палестинських жінок і дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: