Офіційно: Міністр оборони Литви йде у відставку

П'ятниця, 15 березня 2024, 19:37

Прем'єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте отримала прохання міністра національної оборони країни Арвідаса Анушаускаса про відставку.

Про це 15 березня офіційно повідомили в литовському уряді, пише "Європейська правда" з посиланням на BNS.

"Прес-служба уряду Литовської Республіки підтверджує, що сьогодні, 15 березня, прем'єр-міністерка Інгріда Шимоніте отримала прохання про відставку від міністра національної оборони Арвідаса Анушаускаса", – йдеться в короткому повідомленні уряду Литви.

Там додали, що коментарі стосовно рішень прем'єр-міністерки будуть зроблені в понеділок, 18 березня.

Реклама:

ЗМІ, які раніше неофіційно повідомили про майбутню відставку Анушаускаса, пов’язали її з конфліктом із Шимоніте через публічні заяви міністра оборони під час останнього візиту до США (які саме, не уточнювалось).

На посаду нового міністра можуть запропонувати кандидатуру нинішнього глави парламентського Комітету з нацбезпеки і оборони Лаурінаса Кащюнаса.

Водночас для звільнення Анушаускаса потрібне схвалення президента Литви Гітанаса Науседи. Обоє мають зустрітись із цього питання в суботу, 16 березня.

Зазначимо, що раніше президент і міністр оборони Литви також посперечались щодо можливостей безпілотників у збройних силах. Науседа розкритикував військових за недостатню увагу до дронів, тоді як Анушаускас заявив, що ситуація перебуває під контролем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: