Розвідка Британії: Розпіарений танк не з'явиться в Україні, бо РФ боїться ганьби

Вівторок, 5 березня 2024, 13:44

Розвідка Британії проаналізувала заяву голови російського оборонного концерну "Ростех" Сергія Чемезова у понеділок про те, що "найсучасніший основний бойовий танк" РФ Т-14 "Армата" не буде розгорнутий на війні проти України через високу вартість.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії у вівторок, пише "Європейська правда".

"На сьогодні майже напевно можна стверджувати, що Т-14 "Армата" не буде в Україні. Це дуже ймовірно через потенційну репутаційну шкоду від втрати "престижної" машини в бою, а також через потребу у виробництві більшої кількості танків, яку можна задовольнити лише за рахунок інших варіантів", – зазначає розвідувальне відомство.

В Міноборони Британії нагадали, що T-14 "Армата" представили ще 9 травня 2015 року в Москві, коли він заглухнув під час репетиції, і в 2021 році він не з'явився в армії РФ, як це анонсували.

Реклама:

Напередодні британська розвідка заявила, що протягом лютого 2024 року Росія намагалась атакувати регіональні енергетичні об'єкти в Україні – та попри це українська енергосистема підтримує стабільну роботу мережі.

Раніше британська розвідка стверджувала, що від початку війни середньодобова кількість російських втрат (вбитих і поранених) в Україні протягом лютого 2024 року була найвищою з початку війни.

Перед цим вона заявляла, що військово-промисловий комплекс Росії не здатний повністю забезпечити потреби її війни проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: