ЗМІ: Посадовці США та Ізраїлю віртуально поговорять про операцію в Рафаху

Новини — Понеділок, 1 квітня 2024, 18:07 —

Американські та ізраїльські високопосадовці запланували віртуальну зустріч на понеділок, щоб обговорити альтернативні пропозиції адміністрації Джо Байдена щодо наземної операції армії Ізраїлю в місті Рафах.

Про це розповів агентству Reuters неназваний американський посадовець, повідомляє "Європейська правда".

За словами співрозмовника агентства, американську команду на переговорах очолить радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Нещодавно прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу скасував візит ізраїльської делегації до Вашингтона після того, як США утримались при голосуванні за резолюцію Радбезу ООН щодо припинення вогню в Газі.

Реклама:

Два дні по тому Ізраїль попросив Білий дім перенести зустріч на високому рівні, щоб послабити напруженість між двома країнами, розповіли співрозмовники агентства.

США стурбовані поглибленням гуманітарної кризи в Газі і хочуть, щоб Ізраїль розглянув альтернативи наземній операції в Рафаху, куди перебралось близько мільйона палестинців.

Минулого тижня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун заявляв, що Штати хочуть отримати більше інформації про плани Ізраїлю щодо наземної операції.

В американському Держдепі вважають, що проведення повномасштабної військової операції в місті Рафах призведе до ще більшої ізоляції Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: