Голова МЗС Німеччини застерегла Іран від можливого удару по Ізраїлю

Новини — Четвер, 11 квітня 2024, 20:18 —

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила стурбованість повідомленнями про підготовку Іраном удару по Ізраїлю у відповідь на обстріл свого консульства в Сирії.

Як повідомляє "Європейська правда", слова Бербок цитує Spiegel.

Під час зустрічі з чилійським колегою Альберто ван Клавереном у Берліні 11 квітня головна дипломатка ФРН в контексті ситуації на Близькому Сході заявила, що "зараз ніхто не повинен підкидати хмиз у багаття".

"Усі сторони в регіоні повинні діяти відповідально і проявляти стриманість", – наголосила вона.

Реклама:
Lufthansa призупиняє рейси до Ірану через велику загрозу ескалації

Бербок також підтвердила, що провела телефонну розмову з головним дипломатом Ірану Хосейном Амірабдоллахіаном, але відмовилась розкривати її подробиці.

"У ці дні всі дипломатичні телефонні лінії є гарячими, щоб запобігти регіональній ескалації на Близькому Сході", – підкреслила міністерка закордонних справ Німеччини.

Нагадаємо, 1 квітня внаслідок повітряного удару по будівлі іранського консульства у Дамаску загинули семеро військових Корпусу вартових Ісламської Революції, серед яких двоє генералів.

Тегеран покладає відповідальність на Ізраїль. США наголосили, що не причетні до цього.

У відповідь найвищий лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що "Ізраїль має бути покараний і буде". За даними ЗМІ, у США вважають, що удар Ірану по Ізраїлю може відбутися найближчими днями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: