Президент Литви про прихід Rheinmetall: Довгоочікуваний крок

Новини — Вівторок, 16 квітня 2024, 20:47 —

Литовський президент Гітанас Науседа назвав рішення німецької компанії Rheinmetall побудувати в Литві завод з виробництва боєприпасів довгоочікуваним кроком у зміцненні оборонної промисловості країни.

Його заяву наводить LRT, повідомляє "Європейська правда".

"Інвестиції Rheinmetall дійсно є дуже важливим і довгоочікуваним кроком на шляху зміцнення нашої оборонної промисловості, оскільки це пріоритет також і Євросоюзу", – сказав Науседа.

За його словами, завод Rheinmetall будують, зокрема, й для того, щоб допомагати Україні.

Реклама:

"Це робиться і для допомоги Україні, яка веде свою визвольну боротьбу, і для нашої власної сили, продуктивності нашої оборонної промисловості, щоб ми менше залежали від ланцюжка поставок на світовому ринку", – сказав литовський президент.

Нагадаємо, 16 квітня Литва підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним концерном Rheinmetall, який закладає основу будівництва на території країни заводу з виробництва артилерійських боєприпасів.

Нещодавно литовському парламенту представили пакет законодавчих поправок, щоб дозволити великим західним виробникам зброї та боєприпасів, включаючи Rheinmetall, якомога швидше створити свої виробничі потужності в Литві.

Уряд пропонує встановити порядок, за яким можна розпочинати будівництво великих оборонних об’єктів без звичайного дозволу на будівництво. Однак до завершення будівництва необхідно отримати дозвіл.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: