США незабаром вдарять новими санкціями по Ірану за атаку на Ізраїль

Новини — Середа, 17 квітня 2024, 07:45 —

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван оголосив у вівторок, що США запровадять нові санкції проти ракетної та безпілотної програми Ірану після безпрецедентної атаки країни на Ізраїль минулими вихідними.

Як пише "Європейська правда", про це Салліван зазначив у своїй заяві, оприлюдненій Білим домом.

Салліван заявив, що президент Джо Байден працює в координації з міжнародними партнерами, в тому числі з країнами G7 і двопартійними лідерами в Конгресі, над всеосяжною відповіддю на напад Ірану.

"Найближчими днями Сполучені Штати запровадять нові санкції проти Ірану, що охоплять його ракетну програму і програму безпілотників, а також нові санкції проти організацій, які підтримують Корпус вартових ісламської революції і Міністерство оборони Ірану", – заявив Салліван.

Реклама:

США очікують, що союзники і партнери незабаром запровадять власні санкції, додав він.

Оборонні відомства США зі свого боку працюють над посиленням протиповітряної і протиракетної оборони та систем раннього попередження на всьому Близькому Сході.

Тим часом міністерка фінансів США Джанет Єллен пообіцяла, що Сполучені Штати "без вагань" застосують економічне покарання у відповідь на атаку Ірану.

Республіканці Палати представників запланували на цей тиждень більше десятка голосувань щодо законопроєктів, які вводять санкції проти Ірану та його довірених осіб у відповідь на масштабну атаку з використанням безпілотників і ракет на Ізраїль минулих вихідних.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Європейського Союзу на засіданні 16 квітня погодились розширити режим санкцій, пов’язаний із військовою допомогою Ірану Росії, у зв’язку з останніми подіями на Близькому Сході.

Раніше видання Financial Times повідомило, що в ЄС обговорюють запровадження нових санкцій проти Ірану у відповідь на атаку на Ізраїль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: