Європарламент відсторонив помічника ультраправого депутата, якого підозрюють у шпигунстві 

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 18:14 —

Європарламент відсторонив помічника євродепутата від "Альтернативи для Німеччини" Максиміліана Кра – співробітника європарламентаря раніше затримали за підозрами у шпигунстві на користь Китаю.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Вдень 23 квітня у пресслужбі Європарламенту повідомили, що призупинили повноваження підозрюваного як співробітника євродепутата.

"З огляду на серйозність звинувачень, Європарламент відсторонив зазначену особу, рішення набуло чинності негайно", – зазначила речниця. 

Реклама:

Йдеться про 43-річного помічника Кра на ім’я Цзянь Г. Його підозрюють у передачі агентам китайських спецслужб внутрішньої інформації про переговори та рішення у Європарламенті. 

За інформацією Spiegel, йдеться у тому числі про обговорення можливого впливу Китаю на критичну інфраструктуру ЄС, а також проєкту резолюції щодо переслідувань китайською владою релігійного руху "Фалуньгун". 

Слідчі підозрюють, що він міг працювати на китайські спецслужби ще до того, як почав працювати з Максиміліаном Кра. 

У партії "Альтернатива для Німеччини" заявили, що стурбовані арештом помічника свого євродепутата і висунутими йому звинуваченнями, та "робитимуть усе можливе для підтримки розслідування". 

У понеділок у Німеччині повідомили про затримання трьох інших підозрюваних у шпигунстві на користь Китаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: