Парламент Словаччини спростив відстріл ведмедів після серії нападів на людей

Новини — Вівторок, 21 травня 2024, 19:58 —

Словацький парламент на засіданні 21 травня схвалив законодавчу поправку, яка спрощує відстріл ведмедів на тлі низки нападів цих диких тварин на людей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dennik N.

Поправка, внесена депутатом ультраправої Словацької національної партії Рудольфом Гуляком і підтримана 90 депутатами зі 131, змінює визначення "небажаної появи" ведмедя, за якої дозволяється його відстріл.

Тепер для цього у Словаччині не потрібно здійснювати "аналіз території", за який відповідальні органи місцевої влади, а достатньо лише таких чинників, як ризик для життя і здоров'я людини та заподіяння шкоди людському майну.

Реклама:
У Словаччині сперечаються через нібито застреленого ведмедя, який поранив п’ятьох людей

Це, пояснював автор поправки, спростить і прискорить формальні процедури, необхідні для відстрілу небезпечних ведмедів.

Поправки інших законодавців, які зокрема пропонували регулюватии розміщення приманок на ведмедів і зобов'язати інформувати населення про поводження з дикими тваринами, не набрали достатньо голосів.

У Словаччині цієї весни була серія випадків з нападами ведмедів на людей, зокрема з летальними наслідками. В одному випадку провели евтаназію ведмедя, але опозиція висловила сумніви, що це був саме той звір.

Тим часом у Фінляндії приспали бурого ведмедя, який часто приходив до людських домівок і змінити його поведінку не вдалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: