У Польщі після кібератаки на держагентство оголосили про нові заходи безпеки

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 22:46 —

Уряд Польщі після кібератаки на державне інформаційне агентство РАР, внаслідок якого там з'явилась новина про "часткову військову мобілізацію", вирішив щодня публікувати інформацію про стан кібербезпеки в країні.

Про це оголосив уповноважений польського уряду з питань кібербезпеки Кшиштоф Гавковський, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

На конференції ввечері 31 травня урядовець згадав хакерську атаку на PAP, в результаті якої на сайті агентства з'явилося повідомлення з неправдивим змістом про нібито військову мобілізацію в Польщі.

"З понеділка (3 червня – Ред.) ми будемо публікувати щоденні комюніке про стан кібербезпеки в Польщі; де ми перебуваємо, що відбувається на цій карті кібербезпеки", – оголосив він.

Реклама:
Держінформагентство Польщі, ймовірно, зламали хакери: запустили фейк про "мобілізацію"

Гавковський окремо підкреслив, що в останні дні кібератаки на Польщу зросли на 100% в національному масштабі, що Варшава пов'язує зі скоординованими діями проти всіх країн ЄС напередодні виборів до Європарламенту.

Уповноважений уряду Польщі з питань кібербезпеки підтвердив, що за кібератакою попередньо стоїть Росія.

Нагадаємо, в агентстві Євросоюзу з питань мережевої та інформаційної безпеки повідомляли, що кількість кібератак у 2024 році подвоїлася і за багатьма з них стоїть Росія.

В середині травня у Молдові фіксували кібератаки на сайти держвідомств та суспільного мовника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: