Віцепрезидентка США: Путін закликає не до переговорів, а до капітуляції

Новини — Субота, 15 червня 2024, 19:30 —

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс наголосила на необхідності зберегти міжнародну систему, засновану на правилах, яку Росія похитнула повномасштабним вторгненням в Україну.

Про це вона сказала на пленарному засіданні Глобального саміту миру у швейцарському Бюргенштоку 15 червня, повідомляє "Європейська правда".

У своєму виступі Гарріс наголосила, що дії Росії, якщо вони не будуть покараними, "заохотять інших агресорів і призведуть до можливості завойовницької війни та хаосу, а не порядку й стабільності – що загрожує всьому світу".

Вона запевнила, що США будуть і далі підтримувати Україну та змушувати Росію платити, а також працюватимуть для досягнення справедливого і сталого миру – наголосивши, що "ніщо про завершення цієї війни не вирішується без України".

Реклама:
В ОП підтвердили, що Росію можуть запросити на другий саміт миру

"На противагу цьому, вчора Путін висунув пропозицію. Та ми повинні говорити правду: він не закликає до переговорів, він закликає до капітуляції. Америка підтримує Україну не з міркувань благодійності, а тому, що це в наших стратегічних інтересах", – підкреслила Гарріс.

Нагадаємо, у Швейцарії розпочався дводенний Глобальний саміт миру, який триватиме 15-16 червня. Програма передбачає пленарне засідання та дискусії за трьома пунктами "формули миру" – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір.

За підсумками саміту, як очікується, буде опублікована декларація, відкрита для приєднання для всіх держав.

Дивіться також нове відео "ЄвроПравди" про Глобальний саміт миру із колишнім міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: