Заявление НАПК о кризисной ситуации с электронным декларированием

Воскресенье, 14 августа 2016, 21:27 — Национальное агентство по вопросам предотвращения коррупции

Дана заява була схвалена на засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції ввечері в неділю, 14 серпня, коли цей орган вирішив запустити систему електронного декларування попри відсутність атестату захисту інформації.

Текст заяви запропонувала голова НАЗК Наталія Корчак

Один з членів НАЗК, Руслан Рябошапка, проголосував проти та відмежувався від даної заяви, заявивши що вважає її неправдивою. Рябошапка має намір оприлюднити "окрему думку" з даного приводу.

Користуючись принципом представлення позицій всіх сторін, ЄП публікує даний документ, хоча ми також маємо зазначити, що низка його тез не відповідає наявній ситуації.

* * * * *

Національне агентство з питань запобігання корупції, розглянувши на своєму засіданні 14 серпня 2016 року усі матеріали, обставини та дані, які були надані в частині електронного  декларування, у склад прийняло рішення оголосити заяву наступного змісту:

На сьогоднішній день існують політичні та юридичні умови для старту системи електронного декларування. Національним агентством розроблено та затверджено всі рішення, необхідні для запуску системи електронного декларування.

Незважаючи на відмову розробника програмного забезпечення – ТОВ "Міранда" – усунути недоліки в програмному забезпеченні, Національне агентство заявляє про початок своєї повноцінної роботи  як органу державної влади за усіма напрямками антикорупційної діяльності, у тому числі і за напрямком електронного декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави з 15 серпня 2016 року.

Національне агентство констатує, що 27 липня 2016 року було прийнято від замовника – ПРООН і розробника – ТОВ "Міранда", частину програмного забезпечення, яке має достатні програмні модулі для подання, зберігання та оприлюднення декларацій, як цього і вимагає законодавство.

Під час консультацій, які відбулися 13 і 14 серпня 2016 року між Національним агентством і Держспецзв’язком із розробником програмного продукту ТОВ "Міранда", розробник визнав наявність недоліків, що стосуються модулів інтеграції з іншими державними реєстрами та проблем із переданням у власність Національного агентства апаратної частини системи, і повинен їх усунути у найкоротший термін.

Національне агентство закликає розробника ТОВ "Міранда" завершити усі процедури з налаштування системи і запустити її у визначений законодавством строк, а саме: з 00 годин 15 серпня 2016 року.  

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.