Україна планує з часом запровадити біометричні візи

Субота, 5 березня 2016, 10:03

Одним із інструментів спрощення порядку оформлення віз іноземним громадянам для в’їзду до України може стати запровадження біометричних віз.

Про це йшлося на міжвідомчій нараді в МЗС України, де обговорювали проект нової редакції Правил оформлення віз для в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства.

Нова редакція підготовлена МЗС в 2015 році з урахуванням європейських стандартів.

"Ми передбачаємо візову біометрику. Але для того, щоб це було, має бути обладнання у наших прикордонників, які перевіряють відбитки пальців, має бути обладнання у наших консулів, які зможуть ці відбитки зняти. Це – середньострокова перспектива", - сказав представник МЗС.

Міжвідомча нарада з удосконалення порядку в'їзду іноземців в У...

#ConsDay #ConsVisa #ДКС #МЗС Сьогодні, 04 березня 2016 року в МЗС України відбулася чергова міжвідомча нарада з метою обговорення проекту нової редакції Правил оформлення віз для в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, підготовленої МЗС в 2015 році з урахуванням європейських стандартів. За участю представників Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної міграційної служби, інших центральних органів виконавчої влади та представників громадських організацій було обговорено весь комплекс змін до Правил в контексті спрощення порядку оформлення віз іноземним громадянам, в т.ч. елементів лібералізації візового режиму з окремими іноземними країнами Перської затоки, КНР та Індії. Нововведення дадуть змогу суттєво прискорити процес оформлення видачі віз та кардинально удосконалити візові процедури із залученням сучасних інформаційних технологій. За підсумками наради проект Правил направлено на схвалення причетним державним органам.

Posted by Департамент консульської служби МЗС України on Friday, March 4, 2016

Нововведення спрямовані на суттєве прискорення процесу оформлення видачі віз та кардинальне удосконалення візових процедур із залученням сучасних інформаційних технологій.

За підсумками наради проект Правил направлено на схвалення причетним державним органам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: