Мей обрала своїм заступником міністра, який виступав проти Brexit

Понеділок, 12 червня 2017, 11:30

Тереза Мей обрала своїм заступником Деміана Гріна, який був ключовою фігурою в кампанії проти Brexit, що може свідчити про наміри уряду щодо більш м'якого виходу Британії зі складу ЄС.

Про це повідомляє The Financial Times.

Грін, старий університетський друг Мей та палкий прихильник ЄС, буде працювати в кабінеті міністрів, допомагаючи заповнити порожнечу, яка залишилися після відставки двох радників Мей - Фіони Хілл і Ніка Тімоті.

Колишній міністр праці є популярною фігурою в Консервативній партії та був головною фігурою в кампанії проти Brexit в минулому році.

"Очікується, що він стане сильним захисником "м'якого" Brexit, з акцентом на забезпечення доброї угоди для бізнесу та робочих місць", - відзначає видання.

Раніше повідомлялося, що п’ять ключових міністрів зберегли посади в новому уряді Великої Британії.

На своїх посадах в новому уряді залишаються міністр фінансів Філіп Хеммонд, глава МВС Ембер Радд, глава МЗС Борис Джонсон, міністр, відповідальний за вихід Британії з ЄС Девід Девіс, міністр оборони Майкл Феллон.

Нагадаємо, найближчі радники прем'єр-міністра Британії Терези Мей подали у відставку після виборів, на яких консерватори втратили свою більшість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: