Аграмунта хочуть вивести з-під імпічменту, подали відповідні правки

Вівторок, 27 червня 2017, 10:07

Низка впливових членів Парламентської асамблеї Ради Європи подали правки до проекту регламентних змін; в разі ухвалення цих правок на президента Педро Аграмунта не поширюватиметься процедура імпічменту.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

Як відомо, у вівторок ПАРЄ має розглянути проект про запровадження процедури імпічменту президента та інших керівників асамблеї. Станом на зараз регламент ПАРЄ не передбачає такої можливості. Зміни у керівництві асамблеї можливі лише на початку року, а після того президент може піти у відставку лише за власним бажанням. Нині це спричинило глибоку кризу у ПАРЄ через небажання діючого президента Педро Аграмунта звільняти посаду.

Водночас, частина членів асамблеї вважають, що зміни не мають поширюватися на чинного президента ПАРЄ, оскільки це порушить принцип "неретроспективності", за яким особу не можна карати за дії, вчинені до схвалення відповідного правового механізму.

"Європейська правда" має в розпорядженні дві відповідні поправки до регламентних змін із підписами близько 30 члені асамблеї, включаючи лідерів груп ЄНП та лібералів.  В разі їх схвалення процедура імпічмента запрацює, але не буде поширюватися на Педро Аграмунта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.