Британці йдуть на вибори із собаками та публікують фото у соцмережах

фото
Четвер, 8 червня 2017, 11:10

У день проведення дострокових парламентських виборів британці масово приєднуються до імпровізованої акції "собаки на виборчих дільницях", публікуючи після голосування фото своїх собак у соцмережах.

У Британії понад 40 тисяч виборчих дільниць будуть відкриті з 07:00 до 22.00 (за місцевим часом).

Британці, власники собак, йдуть голосувати та після цього діляться у соцмережах фотографіями із собаками на виборчих дільницях, демонструючи таким чином свою політичну активність.

Користувачі соцмереж навіть створили спеціальний хештег #dogsatpollingstations ("собаки на виборчих дільницях").

Одночасно із появою хештега #dogsatpollingstations, власники котів створили ще один хештег - #catsatpollingstations (коти на виборчих дільницях).

Як відомо, у Британії 8 червня проходять позачергові парламентські вибори до палати громад, на них буде обрано 57-й парламент країни.

Так, згідно із нещодавнім опитуванням YouGov, головні суперники торі лейбористи можуть сподіватися на 38% голосів виборців та 269 місць відповідно, в той час як консерватори можуть розраховувати на 42% голосів виборців та здобути 302 місця у 650-місному парламенті.

Зараз консерватори мають більшість у парламенті (330 місць). Проте після 8 червня у них може виявитися навіть менше мандатів, ніж було до виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: