Brexit: Нацслужбу охорони здоров'я Британії залишили 10 тис. медпрацівників з ЄС

П'ятниця, 22 вересня 2017, 14:03

Близько 10 тисяч громадян ЄС покинули роботу в Національній службі охорони здоров'я Британії з моменту проведення референдуму про вихід країни з блоку.

Про це повідомляє The Guardian.

Агентство NHS Digital, яке збирає дані про медичну службу, виявило, що за 12 місяців до червня цього року, 9 832 лікарі, медсестри та допоміжний персонал ЄС звільнилися.

Серед тих, хто залишив Нацслужбу охорони здоров'я Британії з червня 2016 року до червня 2017 року: 3885 медичних сестер та 1 794 лікарі.

Британська медична асоціація заявила, що результати агентства схожі на результати власного дослідження, в якому було виявлено, що чотири з 10 лікарів з країн ЄС, які працюють у Британії, розглядали питання про звільнення.

"Пройшло понад рік після референдуму, але уряд не зміг представити ніяких подробиць щодо майбутнього для громадян ЄС та їх сімей, які проживають у Великій Британії", - сказала речниця Британської медичної асоціації, яка представляє 170 000 лікарів.

"Тереза Мей має покласти край невизначеності та надати медикам з EEA (Європейської економічної зони), які працюють у Нацслужбі охорони здоров'я Британії дозвіл на постійне проживання, а не використовувати їх як політичних пішаків на переговорах", - заявила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.