Китай критикує Трампа за погрозу розірвати торгівлю через підтримку КНДР

Понеділок, 4 вересня 2017, 15:58

Китай розкритикував погрозу президента США Дональда Трампа припинити торгівельні зв’язки з країнами, які ведуть торгівлю з КНДР.

Про це повідомляє ABC News.

У понеділок речник МЗС Китаю назвав погрозу Дональда Трампа "неприйнятною".

"Для нас абсолютно неприйнятним є те, що, з одного боку, ми так важко працюємо над мирним вирішенням цього питання, а з іншого боку, наші інтереси є під загрозою та піддаються санкціям. Це несправедливо", - сказав речник МЗС Китаю Ген Шуан.

Шуан не повідомив, чи Китай підтримає жорсткіші санкції ООН проти КНДР, зокрема, зупинку поставок нафти. За його словами, все залежатиме від дискусії членів Радбезу. А Китай, який є одним із постійних членів Ради безпеки ООН та має право вето, долучиться "відповідально та конструктивно".

Рада Безпеки ООН у понеділок проведе екстрене засідання після того, як Північна Корея підірвала найпотужнішу бомбу в своїй історії.

Нагадаємо, Президент США Дональд Трамп пригрозив припинити торгівлю з торговими партнерам Північної Кореї – погроза, прямо спрямована передусім на Китай. Водночас у ЗМІ виник сумнів, чи піде насправді Трамп на цей крок, оскільки США активно торгують з Китаєм. У 2016 році США імпортували з Китаю товарів на суму 463 мільярди доларів.

У Пекіні сумніваються в тому, що економічні санкції проти КНДР спрацюють, та стверджують, що стримувати Пхеньян не є їхньою винятковою відповідальністю.

Детальніше про останню ескалацію довкола КНДР читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "120 кілотонн погроз: чи призведе північнокорейська криза до ядерної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.