Суд Бельгії починає розгляд справи щодо екстрадиції лідера Каталонії

П'ятниця, 17 листопада 2017, 14:34

Бельгійський суд сьогодні почне розгляд питання екстрадицію каталанського лідера Карлеса Пучдемона до Іспанії, де його звинувачують за кількома статтями.

Про це повідомляє The Guardian.

Мадрид видав європейський ордер на арешт для Пучдемона та чотирьох його колишніх міністрів після того, як вони втекли до Брюсселя минулого місяця і проігнорували заклик з'явитися перед іспанським судом, стверджуючи, що вони не отримають справедливого судового розгляду.

Суд у Брюсселі за закритими дверима вислухає аргументи від прокурорів та адвокатів. Це буде перший раунд слухань справи, яка може затягнутися на тривалий час з огляду на те, що обидві сторони, як очікується, подадуть апеляцію у разі поразки.

На час розгляду справу Пучдемон та каталонські чиновники можуть перебувати у Бельгії. "Ми попросимо бельгійських судде поважати основні права ЄС", - заявила Мікеле Хірш, адвокат двох екс-міністрів.

"Акт про організацію референдуму не є справою кримінального права. Це очевидна політична думка, і мирне та демократичне виконання низки подій, пов'язаних з цією думкою", - додала вона.

Як відомо, 21 грудня у Каталонії відбудуться позачергові вибори до місцевого парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: