В українській владі немає політиків з антипольськими настроями – МЗС

Середа, 8 листопада 2017, 10:15

Україна не має наміру політизувати історичне минуле українсько-польських відносин та буде дотримуватиметься конструктивної позиції.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Хотілося б наголосити, що в проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна – це стратегічний партнер Польщі, і цей принцип лежить в основі нашої політики щодо Польщі та польського народу.

Ми налаштовані на конструктив, і ми не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами", - сказала речник МЗС України.

Беца також уточнила, що МЗС дотримуватиметься позицій, викладених у заяві від 3 листопада.

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда вважає неприйнятним, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Як повідомляла раніше "Європравда", глава МЗС Вітольд Ващиковський не радитиме президенту Анджею Дуді здійснювати візит в Україну, передбачений у грудні, через "складну ситуацію" у відносинах з Україною.

Нещодавно Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

Детальніше про це читайте у статті "Хто очолить МЗС Польщі та чому лунають жорсткі заяви щодо України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.