В Брюсселі відбудеться засідання комісії Україна-НАТО, не заблоковане Угорщиною

Середа, 13 грудня 2017, 12:24

У Брюсселі відбудеться засідання комісії Україна-НАТО за участі секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олександра Турчинова.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

"Програмою візиту передбачена участь секретаря РНБО України та генерального секретаря НАТО у засіданні Комісії Україна-НАТО, де Олександр Турчинов виступить з розгорнутою доповіддю з питань безпекової ситуації на Сході Європи та протидії російській агресії" - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що засідання комісії Україна НАТО відбудеться в умовах, коли Угорщина через закон про освіту заявила про те, що блокуватиме європейські і євроатлантичні ініціативи України.

Так, декілька тижнів тому глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що  його країна наклала вето на скликання грудневого засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Це засідання так і не відбулося.

На початку грудня 11 держав-членів НАТО, в тому числі Німеччина, висловили незгоду з діями Угорщини щодо блокування євроатлантичних ініціатив України через закон про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.