Бомбардування Гути: загинуло 416 осіб, ООН вимагає припинення вогню

П'ятниця, 23 лютого 2018, 10:18

В результаті масштабних бомбардувань сирійської урядової та російської авіації в районі Східної Гути загинуло понад 400 осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Сирійський центр прав людини.

Бомбардування анклаву сирійських повстанців поблизу Дамаска тривають шостий день. За цей час загинули щонайменше 416 людей, більше 2100 осіб отримали поранення.

За інформацією медичних благодійних організацій, більше десятка лікарень потрапили під авіаудари, що робить практично неможливим лікування там поранених. Загалом у Східній Гуті проживають близько 400 тисяч людей.

Рятувальники та місцеві заявляють, що вертольоти сирійської армії скидають на ринки та медичні центри "бочкові бомби" - нафтові цистерни, в яких закладені вибухівка і шрапнель.

Рада Безпеки ООН має намір вимагати 30-денного припинення вогню по всій країні, щоб дозволити надання надзвичайної допомоги та медичну евакуацію.

Росія, головний союзник президента Башара Аль-Асада, яка володіє правом вето в Раді Безпеки, заявила, що може підтримати 30-денне перемир'я, але воно не стосуватиметься ісламістських бойовиків. РФ стверджує, що авіаудари  по Східній Гуті призначений для знищення терористів, а не витіснення повстанців.

Дамаск і Москва заперечують бомбардування цивільних районів та звинувачують повстанців у тому, що ті використовують мирних жителів як живий щит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: