18 лютого 2017

Статті
Мюнхенська помилка Порошенка: як безпекова конференція стала холодним душем
Світ – не україноцентричний. Київ нарешті повинен це зрозуміти. Так, для нас російська агресія на Донбасі та анексія Криму лишаються і ще довго лишатимуться ключовими проблемами, але якщо ми будемо вважати, що весь світ думає так само – точно програємо...
Новини
20:18
У Стамбулі евакуювали літак через записку: "бомба до Торонто"
У Стамбулі пасажири та члени екіпажу рейсу TK-17, авіакомпанії Turkish Airlines, що вилітав з міжнародного аеропорту Ататюрка до Торонто, були евакуйовані через записку про бомбу на борту.
19:46
У Польщі 26 генералів та 260 топ-офіцерів вийшли з лав армії на знак протесту - ЗМІ
У Польщі 26 генералів та 260 вищих офіцерів протягом останніх 16 місяців вийшли з лав польської армії в знак протесту проти політичного втручання уряду.
19:16
На нормандських переговорах не було відомо про визнання РФ паспортів ОРДЛО
Указ Володимира Путіна про визнання документів, виданих самопроголошеною "владою" ОРДЛО, був підписаний до початку переговорів у Нормандському форматі, однак делегаціям не було про нього відомо.
19:02
Порошенко: визнання РФ паспортів ОРДЛО - доказ російської окупації
18:58
Клімкін: нормандська зустріч не дає впевненості щодо припинення вогню
Міністр закордонних справ із обережністю ставиться до оголошених домовленостей щодо припинення вогню до їх фактичного виконання.
18:43
РФ на "Нормандії" намагалася надати новий статус бойовикам "ЛДНР" - Клімкін
Під час зустрічі в нормандському форматі міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров намагався надати новий статус бойовикам, що називають себе керівниками "ДНР" та "ЛНР"
17:26
У "нормандській четвірці" кажуть про домовленість щодо припинення вогню на Донбасі
Міністри закордонних справ Німеччини, Франції заявили про домовленість щодо припинення вогню та розведення озброєння, наголосивши, що її виконання буде передумовою початку політичного процесу
17:15
"Нормандська четвірка" домовилася не долучати США до переговорів
Переговори в "Нормандському форматі" не будуть розширені за рахунок Сполучених штатів Америки.
17:12
У Мюнхені віце-президенту США передали листа зі зверненням від відомих українців
17:02
У США підняли винищувачі через літак поблизу місця перебування Трампа
В американському штаті Флорида були підняті два винищувачі F-15 для перехоплення літака, що не відповідав на запити, пролітаючи неподалік місця перебування президента США Дональда Трампа в Мар-а-Лаго (Палм-Біч).
16:19
фотоУ Бельгії потяг зійшов з рейок: одна особа загинула, 25 травмовано
У Бельгії залізничні перевезення з Левена до Фламандського Брабанту були припинені після того, як поїзд зійшов з рейок неподалік залізничного вокзалу міста.
15:58
В Мюнхені розпочалися нормандські переговори, надій на успіх небагато
На полях Мюнхенської безпекової конференції розпочалася зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції.
15:52
Ердоган планує звільнити сирійське місто Манбідж від курдів
Наступна ціль Туреччини після звільнення від бойовиків ІДІЛ сирійського міста Ель-Баб - місто Манбідж, де перебувають курдські Загонів народної самооборони.
15:21
Меркель хотіла б обговорити з Росією питання кібератак та фейків
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що хотіла б обговорити питання кібератак та фейкових новин з Росією.
14:47
Лавров обіцяє припинити "істеричні війни" та мріє про епоху post-West
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який заявив у суботу про продовження холодної війни з ЄС та НАТО, запропонував Заходу новий "світопорядок".
14:27
Лавров вважає, що холодна війна між Росією та НАТО ще не завершилася
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що відносини Росії та Північноатлантичного альянсу й досі мають характер холодної війни.
13:50
Порошенко та Дуда обговорили питання примирення між народами
Президент України Петро Порошенко та президент Польщі Анджей Дуда на переговорах в суботу, 18 лютого, в Мюнхені обговорили питання примирення українського та польського народів, рішуче засудивши нещодавні акти вандалізму, що мали місце в Гуті Пеняцькій та історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили".
13:49
МЗС Німеччини: ідея зупинити Північний потік-2 не є вимогою законодавства
Міністр закордонних справ, колишній віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель вважає, що противники будівництва нової гілки Північного потоку (Nord Stream) керуються хибним прочитанням законодавства ЄС в сфері енергетики.
13:22
У Нідерландах ультраправі обіцяють "деісламізацію" країни в разі перемоги
У Нідерландах Герт Вілдерс, який представляє ультраправу "Партію за свободу", розпочав сьогодні, 18 лютого, передвиборчу кампанію, обіцяючи заборонити імміграцію мусульман і закрити всі мечеті в країні.
13:20
Франція підтримує продовження роботи Ради Росія-НАТО
Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро вважає необхідним збереження діалогу РФ та Північноатлантичного альянсу за допомогою механізму Ради Росія-НАТО.
13:02
Могеріні: санкції ЄС проти Росії мають залишитися до повного виконання Мінська
Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики вважає, що санкції ЄС проти Росії зберігатимуться до виконання Мінських угод.
12:43
Генсек НАТО відповів США щодо оборонних витрат: альянс вже робить кроки
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що країни члени альянсу вже роблять кроки для збільшення оборонних витрат до рівня 2% від ВВП.
12:34
У Москві розчаровані заявою Пенса про відповідальність РФ за виконання "Мінська"
У Москві розчаровані заявою віце-президента США Майкла Пенса щодо відповідальності Росії за реалізацію Мінських домовленостей щодо України.
11:57
МЗС Польщі побачив міграційну загрозу від українців, які отримали більше мільйона віз
Ващиковський вважає, що українці, які прибувають до Польщі, створюють достатньо високе міграційне навантаження для країни і лишаються в Польщі, отримавши візу...
11:55
Лавров не зустрінеться з представниками адміністрації США в Мюнхені - МЗС РФ
В МЗС РФ заявили, що у глави російського Міністерства закордонних справ Сергія Лаврова не заплановані контакти з представниками адміністрації США "на полях" Мюнхенської конференції з питань безпеки.
11:32
Віце-президент США: Америка залишиться ключовим учасником НАТО
Віце-президент Сполучених Штатів Америки Майкл Пенс переконаний, що США залишаться ключовим партнером Європи в Північноатлантичному альянсі.
11:08
Росія має нести відповідальність за дії в Україні - віце-президент США
Нова американська адміністрація вважає, що Російська федерація повинна відчувати свою відповідальність за її дії в Україні.
10:59
Меркель: немає умов для політичної частини Мінська, але Україна пообіцяла її почати
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель стверджує, що українська сторона пообіцяла почати виконання політичної частини Мінських угод ще до того, як настануть умови для їх виконання.
10:58
Боснія повторно подасть позов проти Сербії з обвинуваченням у геноциді
Боснія оскаржить в Міжнародному суді ООН попереднє рішення, яке постановило, що Сербія не винна в геноциді.
10:32
Меркель: Мінськ необхідно зберегти, хоча його норми не виконуються
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що Мінські угоди мають зберігатися попри проблеми з їх виконанням.
10:25
Меркель: посилення НАТО на Сході має відбутися за нормою про напад на альянс
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що НАТО має посилювати свою присутність у східних країнах-членах Альянсу у відповідності до п’ятої статті Вашингтонського договору.
10:01
Прем’єр Сербії Вучич офіційно став кандидатом у президенти
Головний комітет Сербської прогресивної партії (СПП) офіційно затвердив прем'єр-міністра країни Александара Вучича кандидатом у президенти на майбутніх президентських виборах, що пройдуть у квітні.