Віце-президент США: Америка залишиться ключовим учасником НАТО

Субота, 18 лютого 2017, 11:32

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Майкл Пенс переконаний, що США залишаться ключовим партнером Європи в Північноатлантичному альянсі.

Про це він заявив у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

"Від імені президента Трампа я хочу донести сигнал: США непорушно прихильні до НАТО", - заявив він.

"США обирають дружбу з Європою та міцний Північноатлантичний союз", - наголосив Пенс.

Водночас, значна частина виступу Майкла Пенса була присвячена тому, що європейські країни-члени НАТО мають суттєво збільшити свої оборонні витрати.

"Лише п’ять країн-членів виконують норму про 2% ВВП на оборонні витрати. Значна частина наших союзників ще не почали рух до виконання цієї норми", - наголосив він.

Як відомо, раніше Дональд Трамп назвав НАТО застарілою організацією, яка належним чином не займається проблемою тероризму.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони США Джеймс Меттіс виступив з ультиматумом до союзників по НАТО щодо необхідності збільшення витрат на оборону.

Згодом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення про збільшення витрат на оборону було погоджено всіма країнами-членами НАТО, і це не вимога США до європейських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.