Меркель хотіла б обговорити з Росією питання кібератак та фейків

Субота, 18 лютого 2017, 15:21

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що хотіла б обговорити питання кібератак та фейкових новин з Росією.

Про це вона сказала в суботу, 18 лютого, під час конференції з питань безпеки в Мюнхені, передає Reuters.

Агентство зазначає, що Меркель хотіла б обговорити питання кібератак та фейкових новин з Росією, "однак, під питанням залишається те, чи може бути проблема фейкових новин успішно вирішена до європейських виборів цього року".

"Ми знаємо, що Росія спілкується дуже відкрито, та що вона розглядає гібридну війну як форму захисту", - зазначила Меркель, коли її запитали про проблему "фейкових" новин.

"Якщо б я могла побажати щось одне  (щодо питання хакерських атак - Ред.), то, безсумнівно, було б дуже добре підняти цю тему, наприклад, на порядку денному в рамках переговорів між Росією і НАТО", - заявила вона.

Агентство повідомляє, що сьогодні в Мюнхені у рамках конференції з питань безпеки міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров теж говорив про кібератаки.

Лавров, зокрема, заявив, що "не бачив ніяких фактів", що вказують на хакерські атаки з боку Росії, щоб вплинути на результати виборів в інших країнах, включаючи вибори у США.

Нагадаємо, розвідка США співпрацює з урядами країн Європи у контексті запобігання кібератакам на органи влади європейських країн під час виборів, що мають відбутися цього року в низці країн ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.