На нормандських переговорах не було відомо про визнання РФ паспортів ОРДЛО

Субота, 18 лютого 2017, 19:16

Указ президента Росії Володимира Путіна про визнання документів, виданих самопроголошеною "владою" ОРДЛО, був підписаний до початку переговорів у "Нормандському форматі", однак делегаціям не було про нього відомо.

Про це розповіли "Європейській правді" глава МЗС Павло Клімкін та інші учасники переговорів, що побажали залишитися неназваними.

"На жаль, ми не знали про це рішення Кремля під час переговорів, тоді я би принципово інакше відреагував на слова Лаврова про те, що він вважає їх (бойовиків "ЛДНР") повноцінними представниками", - заявив Клімкін у спілкуванні зі ЗМІ.

Інший співрозмовник ЄП зауважив, що учасники переговорів дізналися про це лише в останні хвилини переговорів, коли увімкнули телефони та отримали повідомлення.

Співрозмовники ЄП впевнені у тому, що співпадіння часу публікації із "Нормандськими переговорами" було свідомим кроком Кремля.

"Так само, як і з Авдіївкою, вони піднімають ставки та хочуть подивитися на дії України та США", - розповів інформований представник МЗС.

Нагадаємо, на полях Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого президент України Петро Порошенко заявив, що визнання Росією документів, виданих проросійськими бойовиками на окупованих територіях Донбасу, є "черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.