ЄС переконує Латинську Америку не нарощувати експорт в РФ

Понеділок, 11 серпня 2014, 22:05

Європейський союз має намір відмовити країни Латинської Америки від нарощування експорту продуктів харчування до Росії.

Про це повідомляє газета Financial Times.

Як повідомляє видання, у Брюсселі стурбовані тим, що постачальники з країн Латинської Америки - в першу чергу з Бразилії і Чилі, відразу висловили готовність замінити європейські продукти харчування на російському ринку.
"Ми будемо розмовляти з країнами, які потенційно можуть замінити наш експорт, щоб вказати їм на те, що ми очікуємо, що вони не будуть отримувати прибуток зі сформованої ситуації", - цитує видання високопоставленого чиновника ЄС.

За словами єврочиновника, хоча окремі компанії можуть підписати нові контракти з Росією, проте країнам Латинської Америки буде складно "знайти виправдання" своїм намаганням заповнити місце, яке звільнили виробники з країн ЄС, а також США і Норвегії.

Нагадаємо, з 6 серпня в Росії заборонений імпорт низки груп продуктів харчування з країн, що застосовують санкції відносно РФ. У російському уряді неодноразово заявляли, що утворився дефіцит продуктів харчування на внутрішньому ринку буде компенсований як розвитком вітчизняного виробництва, так і збільшенням імпорту з країн, які не підтримали санкції проти Росії, в першу чергу - з регіону Латинської Америки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.