Россільгоспнагляд готовий зняти заборону на ввезення імпортних продуктів

Понеділок, 11 серпня 2014, 10:05

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) готова розширити кількість країн-постачальників продовольства в Росію з урахуванням пропозицій імпортерів і при гарантії безпеки поставок.

Як повідомила служба, про це було заявлено на зустрічі керівника Россільгоспнагляду Сергія Данкверта з провідними операторами російського продовольчого ринку, пише Інтерфакс.

"Россільгоспнагляд готовий взяти до уваги зацікавленість російських імпортерів під час ввезення продукції з того чи іншого підприємства тієї чи іншої країни, яка не брала участі в санкціях проти Росії, - йдеться в повідомленні. - Підставою для рішення про можливість відкриття поставок з таких підприємств під гарантії ветеринарної служби країни-постачальника буде експертна оцінка існуючих ризиків".

В даний час Россільгоспнагляд вважає можливим зняти обмеження, введені щодо зарубіжних підприємств-постачальників у 2012 році й раніше, у разі, якщо ветслужби країн-експортерів перевірять їх на відповідність російським вимогам та нададуть відповідні гарантії безпеки поставок. На наступний рік можливе зняття обмежень, введених у 2013 році.

При прийнятті рішень будуть також враховуватися і додаткові гарантії з боку галузевих спілок і асоціацій, наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, минулого тижня керівник Россільгоспнагляду провів ряд зустрічей з послами країн Латинської Америки, на яких обговорювалася можливість розширення поставок в РФ продукції після введення обмежень на ввезення продовольства з країн, які застосували санкції до Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: