Латвійські молочники погрожують Брюсселю страйками, якщо не буде допомоги

П'ятниця, 31 жовтня 2014, 13:55

Латвійські виробники молочної продукції погрожують проведенням страйків у Вільнюсі та Брюсселі, якщо ЄС не надасть їм фінансову допомогу через російське ембарго.

Про це пише місцеве видання Delfi з посиланням на президента асоціації працівників галузі сільського господарства Латвії "Zemnieku Saeima" Юріса Лаздіньша.

"Латвійські виробники молочної продукції та представники уряду зберуться для обговорення наслідків введення ембарго Росією 11 листопада. Якщо буде необхідно, фермери організують страйки у Вільнюсі та Брюсселі разом з колегами з інших країн", - пише видання.

Фермери звинувачують європейських чиновників у тому, що з часу введення Росією ембарго на продовольчі товари з країн Заходу, ЄС не надав жодної фінансової підтримки виробникам молочної продукції. 

Через перевиробництво молочної продукції латвійські фермери змушені масово продавати свої поголів'я худоби, адже бізнес стає нерентабельним.

"Це несправедлива ситуація. Фермери завжди слідували правилам, але Європа не збирається виконувати обіцянки. Ми чекаємо від новопризначеного єврокомісара з сільського господарства не лише гарних заяв, а й матеріальної допомоги", - йдеться у заяві Лаздіньша.

Латвійські молочники також звинувачують ЄС у використанні коштів, передбачених для допомоги фермерам країн Балтії, на боротьбу з вірусом Ебола.

Представники деяких молочних підприємств кажуть, що "відчувають себе відокремленими від Європи".

Раніше, Єврокомісія виділяла фінансову допомогу європейським виробникам овочів та фруктів, які постраждали від російського ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.