ЄС виділив додаткові кошти для подолання наслідків російського ембарго

Середа, 3 вересня 2014, 14:12

Єврокомісія сьогодні підтвердила свій намір надати додаткові 30 млн євро з фондів ЄС для просування сільськогосподарської продукції починаючи з 2015 року.

Про це говориться у повідомленні Єврокомісії.

Заходи спрямовані на пом'якшення наслідків російських санкцій щодо сільськогосподарської продукції країн ЄС та допоможуть розпочати програми просування, які мають бути представлені до кінця вересня, повідомляє сайт Єврокомісії.

"Ці програми є одним із заходів, які можуть застосовуватися в середньотерміновій перспективі для вирішення труднощів, які очікуються в деяких секторах через російське ембарго", - заявив єврокомісар ЄС з питань сільського господарства та сільського розвитку Дачан Чолош.

За його словами, такий крок допоможе виробникам знайти нові ринки всередині і за межами ЄС.

"Сьогоднішня зміна означає, що ЄС надає 60 млн євро  для просування проектів, що будуть представлені в кінці цього місяця. Оскільки ця схема спів фінансується також самими організаціями, не менше 120 млн євро може бути витрачено на такі цілі в 2015 році. Я дуже рекомендую сільськогосподарським організаціям максимально використовувати цю можливість та презентувати амбітні проекти щодо промоції найближчими тижнями",  - відзначив він.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.