Литва найбільше постраждає від російського ембарго

Вівторок, 9 вересня 2014, 12:44

Литва найбільш постраждає від російського ембарго.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дослідження ЄБРР.

Окрім того, рішення Росії обмежити імпорт продовольства зашкодить економічному зростанню двох інших країн Балтії,  а також Польщі та Норвегії.

ЄБРР повідомив, що загальний ефект від цієї заборони буде тимчасовим, але додав: "Вона (заборона) може справити помітний вплив на експорт і ВВП трьох балтійських держав, Норвегії, Польщі та Угорщини, оскільки експорт продовольства до Росії становить істотну частину їхнього ВВП".

Банк відзначив, що Литва, чий експорт харчових продуктів в Росію досягає 2,7% ВВП, понесе найбільші збитки.

Росія також постраждає від цієї заборони. ЄБРР попередив, що споживча інфляція в країні може підвищитися на 2 процентних пункти до 7,5 відсотка, зареєстрованих у липні.

"Вплив санкцій на російський ВВП, ймовірно, буде в цілому негативним. Якийсь початковий позитивний ефект для ВВП може надати підвищення національного виробництва продуктів харчування в короткостроковій перспективі", - додав ЄБРР.

Нагадаємо, в середу 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.