США обіцяють війська та обладнання для сил швидкого реагування НАТО

Вівторок, 23 червня 2015, 09:02

CША допоможуть з оснащенням сил швидкого реагування НАТО, надаватимуть необхідні розвіддані та надішлють своїх військових у нове об’єднання, яке створюється альянсом для стримання можливої  агресії Росії.

Про це заявив глава Пентагону Ештон Картер, повідомляє Reuters.

Картер сказав, що він готує для обговорення запланований внесок США у створення сил швидкого реагування альянсу (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF) з міністрами оборони країн НАТО в кінці цього тижня в Брюсселі.

За його словами, підтримка США включатиме надання даних розвідки, а також сил спеціальних операцій, матеріально-технічну допомогу.

Картер також сказав, що допомога включатиме спільні вогневі можливості - від наземної артилерії до підтримки з повітря або військово-морської вогневої потужності.

"Ми робимо свій внесок  у сили швидкого реагування альянсу, тому що Сполучені Штати глибоко віддані колективній обороні в Європі," - сказав Картер.

Напередодні на заході Польщі військовий полігон Жагань приймав навчання НАТО Noble Jump, під час яких тестувалася готовність сил швидкого реагування альянсу (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.