Британія вимагає права призупиняти рішення ЄС - ЗМІ

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 10:51

Велика Британія тисне на ЄС з тим, щоб отримати право відкладати рішення ЄС, які шкодять її економічним інтересам.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на британських чиновників.

Як пише видання, пропозиція, яку розробили прем'єр-міністр Девід Кемерон та міністр фінансів Джордж Осборн, передбачає посилення можливостей для країн, що не входять до зони євро, відкладати рішення, проголосване більшістю країн-членів ЄС, та проводити консультації на рівні лідерів Євросоюзу.

Згідно з інформацією, Осборн дав зрозуміти колегам з інших країн-членів, що Британія не вимагатиме якогось особливого права вето чи можливості не виконувати рішення.

Наразі, як пише видання, не має визначеності щодо того, яким чином працюватиме цей механізм, та що робити, якщо компромісу не буде знайдено на рівні лідерів ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія оголосить Євросоюзу про свої вимоги щодо перегляду умов членства в ЄС на початку листопада.

Палата громад підтримала план прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона про проведення до кінця 2017 року референдуму про подальше членство країни в Євросоюзі.

Сам Кемерон неодноразово заявляв, що хотів би зберегти Великобританію в ЄС. При цьому він домагається перегляду ролі країни в європейському співтоваристві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.