Президент Польщі: НАТО має збільшити військову присутність на сході Європи

Вівторок, 3 листопада 2015, 16:51

НАТО має збільшувати військову присутність у країнах Центрально-Східної Європи через зміни у безпековій ситуації.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на спільній прес-конференції  із президентом Румунії Клаусом Йоганнісом у Бухаресті.

"У нас однозначна думка, що присутність НАТО в нашій частині Європи має бути збільшена. Це природній розвиток і це питання сталого розвитку НАТО", – сказав Дуда.

Польський президент додав, що також йде мова про збільшення інфраструктури, якою зможуть скористатися польські війська, а також військові підрозділи НАТО.

"Ми будемо переконувати наших партнерів під час завтрашньої зустрічі, а також під час саміту НАТО у Варшаві", – запевнив він.

У середу лідери країн східного флангу НАТО зустрінуться в Бухаресті на запрошення президентів Польщі та Румунії. У зустрічі візьмуть участь президенти Болгарії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Словаччини і глава нижньої палати парламенту Чехії.

Як відомо, після анексії Криму і агресії Росії на Донбасі НАТО збільшило чисельність сил швидкого реагування до 40 тисяч.

У 8 країнах на сході Європи мають бути створені логістичні центри. Американці теж мають намір розташувати важке озброєння у країнах Центральної Європи, у тому числі в Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: