Навчання НАТО є чітким сигналом для всіх потенційних ворогів - Столтенберг

Понеділок, 2 листопада 2015, 17:47

Наймасштабніші за останні десять років військові навчання НАТО "Trident Juncture 2015" є сигналом для всіх потенційних супротивників Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю іспанському виданню АВС.

"Важливість навчань "Trident Juncture 2015" в тому, що НАТО посилає чіткий сигнал: ми готові захищати і відстоювати всіх членів Альянсу проти будь-якої загрози. Ми переживаємо час, коли НАТО адаптується до нової реальності", - сказав Столтенберг.

За його словами, НАТО має реагувати на сценарії нестабільності на Близькому Сході, в Північній Африці, на Сході Україні.

"Ми посилаємо сигнал для будь-якого потенційного супротивника: НАТО готове для швидкого розгортання військових сил, і ми можемо зробити це на суші, морі і у повітрі", - додав він.

Як відомо, у навчаннях Trident Juncture, які триватимуть п’ять тижнів, беруть участь 36 тисяч солдатів, 230 військових підрозділів, 140 повітряних суден і понад 60 кораблів.

Вони мають на меті підвищити взаємодії сил швидкого реагування НАТО, які в наступному році будуть збільшені до 40 тисяч військових у відповідь на російську агресію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.