Влада Естонії засудила напади расистів на темношкірих солдатів НАТО

Четвер, 29 жовтня 2015, 19:33

Прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас засудив напади расистів на темношкірих військових контингенту США, заявивши, що такі напади шкодять іміджу країни.

Про це повідомляє видання Delfi.

"Будь-який вербальний або фізичний напад на інших людей через соціальну, релігійну чи національну приналежність неприпустимий. Атаки на тих, хто прибув захищати свободу Естонії через колір шкіри, ганьблять Естонію, і така поведінка заслуговує однозначного засудження з боку суспільства. Дурна і вульгарна поведінка окремих людей шкодить всій державі", - сказав Рийвас.

Засудив напади на американців і головнокомандувач ВПС Естонії Яак Тарієн, який заявив, що йому соромно за своїх співвітчизників.

Колишній же міністр оборони Естонії Свен Міксер в соціальній мережі Facebook написав, що готовий провалитися крізь землю від сорому і злості, у зв'язку з расистськими образами, які звучать в Естонії на адресу темношкірих солдатів НАТО.

Раніше повідомлялося, що військовослужбовці США, які входять до контингенту, розташованого на території Естонії, зазнають расистських нападів з боку місцевих мешканців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.