США вважають стримування агресії РФ своїм головним пріоритетом в Європі

Середа, 27 січня 2016, 09:26

США оновили свою військову стратегію в Європі, головним пріоритетом якої стало стримування російської агресії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейського командування збройних сил США.

Командування ЗС США в Європі називає 2015 рік "безсумнівно одним з най неспокійніших для себе років з кінця холодної війни".

"Наша команда виконала видатну роботу з балансування між реваншистською Росією, масовою міграцією з інших регіонів і транзитом в Європу іноземних терористів, зберігаючи наші зобов'язання перед нашими союзниками і партнерами по НАТО", - сказав генерал Філіп Брідлав, командувач ЗС США в Європі.

"Наша оновлена стратегія була написана, щоб стати компасом для європейського командування США з метою узгодження організаційних зусиль і виконання місій", - зазначив Брідлав.

12-сторінковий документ окреслює головні пріоритети США в Європі в найближчі три-п’ять років. Серед викликів названі міграція біженців, фінансова криза, кібератаки та інфекційні захворювання.

Однак найпомітнішим викликом є Росія та її "зневага до суверенітету своїх  сусідів в Європі", а також її агресія за межами зони відповідальності Європейського командування, у тому числі в Сирії. Тому серед пріоритетів оновленої стратегії на першому місці поставлено стримування російської агресії.

"Росія представляє собою неминущі проблеми для наших союзників і партнерів в різних регіонах. Тому це глобальна проблема, яка вимагає глобальної відповіді", - йдеться у документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: