У Росії заявляють, що НАТО представляє для них все більшу загрозу

Вівторок, 22 грудня 2015, 19:48

Для безпеки Росії все більшу загрозу становлять питання, пов'язані з військовою діяльністю НАТО.

Про це сказав секретар Радбезу РФ Микола Патрушев в інтерв'ю "Російській газеті".

"Прагнення до нарощування і модернізації наступальних потенціалів, розгортання нових видів озброєнь, створення глобальної системи ПРО, в тому числі навколо Росії, розмиває структуру глобальної безпеки. Слова деяких лідерів країн Заходу про те, що НАТО - це оборонний союз, створений для забезпечення безпеки в світі, лише прикривають агресивну сутність альянсу", - сказав Патрушев.

У той же час, за його словами, Росія зацікавлена у співпраці і з США, і європейськими державами, але на рівноправній основі

"У новій редакції стратегії національної безпеки уточнені завдання в галузі співробітництва з партнерами по ОДКБ, Євразійського економічного союзу, ШОС, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Латинській Америці, Африці і Арктиці. Ми також зацікавлені у взаємодії і з США, і європейськими державами, але на рівноправній основі", - заявив Патрушев.

Слід зазначити, що незважаючи на "стурбованість" Росії, саме її літаки і кораблі регулярно порушують повітряний і морський простір країн-членів НАТО, зокрема, на Балтиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.