Порошенко вночі підписав закон про електронні декларації

Середа, 16 березня 2016, 07:23

Президент Петро Порошенко в ніч на середу, під час зустрічі з членами комісії з обрання Національної агенції з питань запобігання корупції, підписав закон 3755, ухвалений Радою у вівторок.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"В 2016 році цей Закон вступає в дію. Заповнювати чиновники будуть декларації в 2016 році, і відповідальність буде наступати в 2016 році. У вашій присутності я підписую цей Закон", - сказав Порошенко.

Як відомо, поправки до закону про електронні декларації були погоджені з Євросоюзом, а його ухвалення є необхідною умовою для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

У вівторок за ухвалення закону проголосувало 278 народних депутатів.

Офіційна назва даного закону - "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році".

Водночас, як відомо, на шляху до скасування віз лишається остання ключова перепона – дообрання складу Національної агенції з питань запобігання корупції.

Очікується, що два члени цього органу будуть обрані до 17 березня. Порошенко та посол ЄС вночі вмовляли комісію НАЗК домовитися, однак голосів для обрання двох членів цього органу досі немає

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.