Комісія НАЗК провалює голосування, у президента кажуть про зрив створення агенції

Вівторок, 15 березня 2016, 21:19

Комісія з обрання членів Національної агенції з питань протидії корупції не змогла підтримати двох кандидатів, яких вважають ключовими, після чого заступник голови адміністрації Олександр Данилюк тимчасово призупинив участь в роботі комісії.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Першим на голосування комісії було поставлено кандидатуру Руслана Рябошапки, висунутого від Реанімаційного пакету реформ. Вона набрала 5 голосів з 8 (необхідний мінімум для ухвалення рішення – 6 голосів).

Після цього відбулося голосування щодо Миколи Хавронюка, претендента з найвищим рейтингом серед учасникыв конкурсу. Він отримав 4 голоси за, чотири – проти.

Після цього член комісії від адміністрації президента Олександр Данилюк оголосив, що вважає сьогоднішні дії колег спробою зірвати створення агенції.

"Я вимушений призупинити участь в комісії. Я зараз піду повідомлю президента про те, що відбувається. А тут відбувається зрив всього процесу (створення НАЗК)", - заявив Данилюк.

Як відомо, минулої ночі голосування в комісії було заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення Рябошапки. Між тим, кандидатура Хавронюка ні в кого не викликала заперечень.

У вівторок між тим Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в НАЗК, якщо не підтримають Рябошапку.

Таким чином, робота комісії і створення агенції наразі опинилися в тупику.

Як відомо, створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про обрання мінімальної необхідної кількості членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. Для цього комісія має обрати двох членів агенції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.